„V noci jsem snil, že jsem motýlem, a teď nevím, zda jsem člověkem, který snil, že je motýlem, nebo zda jsem motýlem, kterému se zdá, že je člověkem“

Věra Chytilová

21. Prosinec 2008
Věra Chytilová

Věra Chytilová

Režijní filmografie:

  • Hezké chvilky bez záruky, 2006
  • "Táta jako máma", 2006
  • Trója v proměnách času, 2003
  • Adolf Branald pohledem Věry Chytilové (TV), 2002
  • Vyhnání z ráje, 2001
  • Vzlety a pády (V), 2000
  • Pasti, pasti, pastičky, 1998
  • Dědictví aneb Kurvahošigutntag, 1993
  • Mí Pražané mi rozumějí, 1991
  • T.G.M. - osvoboditel, 1990
  • Prague, 1985
  • Vlčí bouda, 1985
  • Praha - neklidné srdce Evropy, 1984
  • Chytilová Versus Forman, 1981
  • Kalamita, 1981
  • Čas je neúprosný, 1978
  • Hra o jablko, 1976
  • Ovoce stromů rajských jíme, 1969
  • Perličky na dně, 1965
  • O něčem jiném, 1963
  • Pytel blech, 1962
  • Strop, 1962
  • Žurnál FAMU, 1961
  • Pan Ká, 1960
  • Zelená ulice, 1960
Tvé hlasování: Žádná Průměr: 5 (11 hlasů)

Článek “Věra Chytilová” One response

  1. Úžasná režisérka

    Včera jsem s ČT sjel celý vzpomínkový večer, odešla jedinečná osobnost českého filmu.

    Submitted by Stanley (bez ověření)