„V noci jsem snil, že jsem motýlem, a teď nevím, zda jsem člověkem, který snil, že je motýlem, nebo zda jsem motýlem, kterému se zdá, že je člověkem“

Červen 2009

04. Červen 2009
Mig 21 - Pop Pop Pop

Mig 21 - Pop Pop Pop

Skupina Mig 21 se zcela oprávněně zařadila mezi to nejlepší, co lze na českém hudebním nebi tzv. populární hudby nalézt. Vzhledem k obrovskému kvalitativnímu skoku jež nastal v rozmezí jednoho roku mezi alby Snadné je žít (2001) a Udělalo se nám jasno (2002), se pak od třetí desky Pop Pop Pop dal očekávat jen další kvalitativní skok vpřed. Avšak jsou-li pro Mig 21 nejcharakterističtější inteligentní, vtipné a hravé texty, hudební vyzrálost, ale i celková sehranost skupiny tak, že více než do popu, k jehož příslušnosti se hlásí poslední deska, se skupina řadila k žánru funky, potom je poslední produkt skupiny velkým zklamáním a hudebním debaklem.
Kategorie
06. Červen 2009

(1850)

"In the name of the prophets- figs!!"
Cry of Turkish fig-peddler.
 
I PRESUME everybody has heard of me. My name is the Signora Psyche Zenobia. This I know to be a fact. Nobody but my enemies ever calls me Suky Snobbs.
Kategorie
06. Červen 2009

1850

So sweet the hour, so calm the time,
I feel it more than half a crime,
When Nature sleeps and stars are mute,
To mar the silence ev'n with lute.
At rest on ocean's brilliant dyes
An image of Elysium lies:
Seven Pleiades entranced in Heaven,
Form in the deep another seven:
Endymion
úryvek z Velkého románu
Vrátil se opět do své jeskyně a ponořil se v hluboké myšlení. Bezděky musil stále myslit na Bohorodičku.
Tu zdálo se mu, že vidí stranou něco, čeho tam dříve neviděl, - něco rudého. Pohlédl. V koutě míhalo se cosi, - nabývalo obrysů. Dole bylo to červené, nahoře bílé. Přetřel si oči, chvíli je měl zavřené, pak je opět otevřel. Zjev se neztratil, - naopak stála zde teď - žena.
Kategorie
07. Červen 2009
Kategorie
07. Červen 2009

Verhaftung

Jemand mußte Josef K. verleumdet haben, denn ohne daß er etwas Böses getan hätte, wurde er eines Morgens verhaftet. Die Köchin der Frau Grubach, seiner Zimmervermieterin, die ihm jeden Tag gegen acht Uhr früh das Frühstück brachte, kam diesmal nicht. Das war noch niemals geschehn. K.
Kategorie
07. Červen 2009

I

Der Heizer

Als der siebzehnjährige Karl Roßmann, der von seinen armen Eltern nach Amerika geschickt worden war, weil ihn ein Dienstmädchen verführt und ein Kind von ihm bekommen hatte, in dem schon langsam gewordenen Schiff in den Hafen von Newyork einfuhr, erblickte er die schon längst beobachtete Statue der Freiheitsgöttin wie in einem plötzlich stär
Kategorie
07. Červen 2009
Kategorie
07. Červen 2009
Kategorie
07. Červen 2009
Milý tatínku,
jednou, bylo to nedávno, ses mě zeptal, proč tvrdím, že z Tebe mám strach. Nevěděl jsem, jako obyčejně, co Ti mám odpovědět, a to zčásti právě kvůli strachu, který z Tebe mám, a zčásti proto, že bych byl musel, abych tento strach odůvodnil, uvést příliš mnoho okolností a nemohl tedy v ústním projevu zachovat byť i jen jakous takous soudržnost. A jestliže se Ti teď pokouším odpovědět písemně, bude to tak jako tak jen velmi neúplné, protože i při psaní mě ve vztahu k Tobě obtěžují strach a jeho důsledky a protože sám rozsah tématu daleko přesahuje mou paměť a oné chápání.